Beeldend coachen voor tieners

Tieners kunnen ook last hebben van andere factoren:
Factoren in zichzelf; hooggevoeligheid, laag zelfbeeld, faalangst, adhd, add, pdd-nos, autisme, depressiviteit, perfectionistisch, overmoedig, verlegen enzovoorts. Daar zijn veel tekenoefeningen voor. Als je jezelf beter leert kennen, kun je beter omgaan met de wereld om je heen.

Waar kan een tiener nog meer last van hebben:
Nachtmerries, slecht slapen, energietekort, angsten, stress, traumatische gebeurtenis, gepest worden, een pester zijn.

Door te tekenen wordt de eigen kracht van de tiener gebruikt om oplossingen te vinden voor de problemen waar de tiener tegenaan loopt. In de tekening zit vaak het medicijn. Dat zijn de vaardigheden die de tiener zelf heeft om situaties te kunnen handelen.

Elke tiener zit vol met beelden. Bewust en onbewuste beelden.
Plaatjes van zijn/haar ouders, kamer, huis, school, vriendjes enzovoorts. Een kind krijgt een massaal beeldaanbod via de media binnen. Via tv en computer. Alle beelden worden voortdurend positief en negatief belast door emotionele interactie. Tieners gaan nadenken, reageren door gedrag. Ze kunnen gaan dromen. Door te tekenen komen bewuste en onbewuste beelden op papier.

Door te tekenen ventileert de tiener deze beelden. Dat is goed voor de geestelijke en emotionele gezondheid. Tijdens de tekensessies wordt het kind in zijn geheel aangesproken. Er worden ook oefeningen gedaan met het lichaam. Zo wordt de tekentaal gekoppeld aan de lichaamstaal. Dit werkt heel goed door. Op deze manier wordt het gedrag beïnvloedt van het kind.
Zijn/haar motoriek, verwerkingsmogelijkheden en sociaal gedrag gaat verbeteren.