Tieners

Beelden werken is heel erg geschikt voor tieners van 12 tot 17 jaar.

In deze leeftijd kom je in de pubertijd. Er verandert veel, in je lichaam en in de omgeving om je heen. Dit gaat vaak met ups en downs in de ontwikkeling. Dat is normaal.

Soms kan er iets gebeuren waardoor een tiener helemaal niet meer goed in zijn/haar vel zit.

Bijvoorbeeld in een situatie van verlies; ouders die scheiden; opa of oma overlijdt of iemand anders; een lievelingsdier gaat dood; Een verhuizing, een hartsvriend of hartsvriendin laat je in de steek enzovoorts.

Dit zijn zware thema’s die heel veel impact kunnen hebben op een tiener. De tiener voelt van alles en kan dat niet benoemen. Er gebeurt immers zoveel. Dit kan veel chaos geven in het binnenste van de tiener, logisch dat het dan ander gedrag vertoont.

Door te tekenen kan de tiener grip krijgen op wat er gebeurt in zijn binnenwereld. Wat er gebeurt in de buitenwereld. Hoe hij of zij daar op reageert. Zo komt er orde in de chaos en overzicht.

Het fijne van tekenen en schilderen is dat er niet veel gepraat hoeft te worden. Er wordt veel gedaan. Op die manier verwerk je problemen met je handen en dat werkt door in je hoofd en hart