Kids

Beeldend werken is heel erg geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Veel kinderen zijn gelukkig en genieten van het leven. Ze groeien en ontwikkelen zich met veel plezier. Ze spelen, slapen, eten, geven liefde en ontvangen liefde. Dat is mooi om te zien.

Soms kan er iets gebeuren waardoor de ontwikkeling stil staat. Of kinderen vallen terug. Ze plassen weer in bed, of vertonen gedrag wat niet past bij hun leeftijd. Dit kan veel oorzaken hebben.
Zoals: Verlies; ouders die scheiden; opa of oma overlijdt; een lievelingsdier gaat dood; Een verhuizing, een hartsvriend of hartsvriendin laat je in de steek enzovoorts.
Dit zijn zware thema’s die heel veel impact kunnen hebben op een kind. Het kind voelt van alles en kan dat niet benoemen. Er gebeurt immers zoveel. Dit kan veel chaos geven in het binnenste van het kind, logisch dat het dan ander gedrag vertoont.

Door te tekenen kan het kind grip krijgen op wat er gebeurt in zijn binnenwereld. Wat er gebeurt in de buitenwereld. Hoe hij of zij daar op reageert. Zo komt er orde in de chaos en overzicht.

Het fijne van tekenen en schilderen is dat er niet veel gepraat hoeft te worden. Er wordt veel gedaan. Op die manier verwerk je problemen met je handen en dat werkt door in je hoofd en hart.