Beeldend coachen voor volwassenen

Je kunt ook last hebben van factoren in jezelf; hooggevoeligheid, laag zelfbeeld, faalangst, adhd, add, pdd-nos, autisme, depressiviteit, perfectionistisch, overmoedig, verlegen enzovoorts. Daar zijn veel tekenoefeningen voor. Als je jezelf beter leert kennen, kun je beter omgaan met de wereld om je heen.

Problemen kunnen zich ook uiten in:
Nachtmerries, slecht slapen, energietekort, angsten, stress.

Door te tekenen wordt de eigen kracht van de volwassene gebruikt om oplossingen te vinden voor de problemen waar de volwassene tegenaan loopt. In de tekening zit vaak het medicijn. Dat zijn de vaardigheden die de volwassene zelf heeft om situaties te kunnen handelen.

Elke volwassene zit vol met beelden. Bewust en onbewuste beelden.
Plaatjes van je familie, je huis, werk, vrienden enzovoorts. Elk mens krijgt een massaal beeldaanbod via de media binnen. Via tv en computer. Alle beelden worden voortdurend positief en negatief belast door emotionele interactie. Volwassenen gaan nadenken, reageren door gedrag. Je kunt gaan dromen. Door te tekenen komen bewuste en onbewuste beelden op papier.

Bij een volwassene kan ook iets misgegaan zijn in de ontwikkelingsfase van kind-zijn of puber-zijn. Misschien waren er problemen tussen vader of moeder of andere familieleden. Dan kom je bij een ‘kindstuk.’ Dat kan herkent worden in de tekening en daar kan aan gewerkt worden. Zodat het een plek krijgt in je leven. En het weer te handelen wordt.

Door te tekenen ventileert de volwassene deze beelden. Dat is goed voor de geestelijke en emotionele gezondheid. Tijdens de tekensessies wordt de volwassene in zijn geheel aangesproken. Er worden ook oefeningen gedaan met het lichaam. Zo wordt de tekentaal gekoppeld aan de lichaamstaal. Dit werkt heel goed door.