Wie is beeldend coach Helene?

Ik ben in 2007 begonnen met mijn eigen ‘atelier Hupsakee’. In dit atelier kun je mozaïeken, porselein schilderen, schilderen en decopatchen.
Het is ook mogelijk om rond de levensgebeurtenissen allerlei workshops te boeken, dat kan via www.hupsakeebeleefhetmee.nl

Het ‘tekenen en schilderen’ is een gebied waar je ook in blijft leren en ontwikkelen. Ik ben een autodidact. Ik volg cursussen en workshops onder andere bij het Christian Arts Seminar. En leer elke keer weer iets nieuws. Dan is het de kunst om dat rustig uit te werken in mijn atelier.

In 2009 ben ik begonnen met de opleiding ‘genezend tekenen’. Ik merkte dat mensen en kinderen graag verhalen vertellen als ze creatief bezig zijn. Ik vond het ook boeiend om te zien hoe iedereen tot zijn ‘eigen persoonlijke kunstwerk’ komt.

Ik wilde daar graag meer over leren. Op de opleiding heb ik heel veel kennis en werkvormen aangereikt gekregen. Heerlijk om dat weer over te dragen, zelf te proberen en samen te werken met mensen.

Door de ervaring die ik heb opgebouwd tijdens de opleiding. Weet ik dat beeldend werken met mensen helpt. Dat wil ik graag in mijn eigen coachings praktijk tot uiting brengen.

Het is ook mogelijk om deze manier van werken zelf te leren in de tekenschool. Ik geef les in de teken- en schilder vormen die ik heb geleerd. Op deze manier kunnen coaches, leerkrachten, hulpverleners enzovoorts deze manier van coachen zelf ervaren en leren. Zie voor alle informatie op www.detekenschool.nl

Ik sta ook heel erg open voor samenwerking.

Samen met Jeanette Scheffer heb ik ‘de kunst van het beleven’ opgezet. Voor meer info zie www.dekunstvanhetbeleven.nl.

Ik ben lid van een netwerk van christelijke vakvrouwen. Zie www.renieuw.com

Op de site www.teken-theater.nl vind je alles over het prentenboek wat ik samen met Esther Mennink heb geschreven en getekend. Het boek heet: ‘Zippie en Woppa en het klieder-klodder-kleurenbeestje’.